Akadozott a Twitter

twitter madár kék
Beépül a Twitter a Google-be
Vágólapra másolva!
November 19-én, délelőtt 11-től körülbelül fél órán keresztül nem működött megfelelően a Twitter. Sokaknak egyáltalán nem töltött be a böngészős változat, okostelefonon pedig bár tudtunk tweetelni, de nem frissített a felület.
Vágólapra másolva!

A felhasználók tapasztalatai és a Downdetector szerint november 19-én körülbelül 11 órától nem működött megfelelően a Twitter. Bár nem ez az időszak a legforgalmasabb az oldalon, már a leállás első öt percében mintegy 200 bejelentést tettek a felhasználók.

A csúcson ez a szám már 600 körül járt.

A bejelentések fele a böngészős változathoz kapcsolódott: az Origo szerkesztőségében szintén nem töltött be az oldal, de okostelefonról tudtunk tweetelni - csak a legfrissebb tweeteket nem láttuk.

Az iOS-szel és Androiddal kapcsolatos hibabejelentések külön-külön 25 százalékot tettek ki.

A Twitter a párizsi terrortámadás óta az egyik legfontosabb közösségi felület. Pénteken a #PorteOuverte hashtaggel kínáltak fel szállást franciák a túlélőknek, akik a Twitteren keresztül kaptak menedéket.

Az Anonymous nevű hackercsoport pedig minden eddiginél nagyobb kibertámadásra készült az ISIS ellen, tegnap több mint ötezer terroristákkal kapcsolatba hozható Twitter-fiókot derített fel a csoport. Felmerült, hogy

a leállás egy támadás nyoma,

ezt azonban nem erősítették meg.