Gyerekek is viselhetik az elektronikus tetkót

2015.11.26. 11:26

Az elektronikus tetoválás világít a sötétben, és bármikor levehető. Emellett hasznos is: figyeli a vérnyomást, a szívverést és a testhőmérsékletet.

Elektronikus, levehető tetoválást mutatott be a Chaotic Moon nevű cég. A tetkó első ránézésre egy futurisztikus mintának tűnik, ami bárhova felrakható: ha mutogatnánk, akkor olyan jól látható helyekre, mint a vállra, vagy csak diszkréten a ruha alá.

A rendkívül vékony kis lemez valójában egy érzékelőkkel ellátott lapka, amely különféle információkat gyűjt össze viselője testéről.

A prototípus jelenleg a testhőmérséklet mérésére képes, de a végső változatban már olyan érzékelők is lesznek, amelyekkel figyelhető többek közt a szívverés, a légzés, a vérnyomás és a hidratáltság.

Ezeket az információkat utána Bluetooth-szal küldi tovább különféle okostelefonos alkalmazásoknak. A cég szerint számos területen lehetne kamatoztatni a tetkót: a doktorok követhetnék a műtéten átesett páciens állapotát, a szülők felügyelhetnék a gyerekek egészségét, de akár edzés közben is ellenőrizhetnénk vele a pulzusunkat.

A cég azt is említette, hogy akár azonosításra is szolgálhat az olyan mobilfizetési rendszereknél, mint az Apple Pay.

Egyelőre még nem említettek sem árat, sem megjelenési dátumot.

Még több kütyü az Origón: