Az elektronikus tetoválás világít a sötétben, és bármikor levehető. Emellett hasznos is: figyeli a vérnyomást, a szívverést és a testhőmérsékletet.

Elektronikus, levehető tetoválást mutatott be a Chaotic Moon nevű cég. A tetkó első ránézésre egy futurisztikus mintának tűnik, ami bárhova felrakható: ha mutogatnánk, akkor olyan jól látható helyekre, mint a vállra, vagy csak diszkréten a ruha alá.

A rendkívül vékony kis lemez valójában egy érzékelőkkel ellátott lapka, amely különféle információkat gyűjt össze viselője testéről.

A prototípus jelenleg a testhőmérséklet mérésére képes, de a végső változatban már olyan érzékelők is lesznek, amelyekkel figyelhető többek közt a szívverés, a légzés, a vérnyomás és a hidratáltság.

Ezeket az információkat utána Bluetooth-szal küldi tovább különféle okostelefonos alkalmazásoknak. A cég szerint számos területen lehetne kamatoztatni a tetkót: a doktorok követhetnék a műtéten átesett páciens állapotát, a szülők felügyelhetnék a gyerekek egészségét, de akár edzés közben is ellenőrizhetnénk vele a pulzusunkat.

A cég azt is említette, hogy akár azonosításra is szolgálhat az olyan mobilfizetési rendszereknél, mint az Apple Pay.

Egyelőre még nem említettek sem árat, sem megjelenési dátumot.