Különleges útra invitált egy koreai férfit a Hyundai. Az emlékeiből készített virtuális szimulációban újra visszatérhetett szülővárosába, ahol hetven éve járt utoljára.

A 88 éves Kim Gu-hyeon azon 66 ezer észak-koreai közé tartozik, akiket Dél-Koreába helyeztek át a háború után. A virtuális valóságnak köszönhetően azonban most ismét körbenézhetett szülővárosában, és egészen gyerekkori házáig utazhatott.

A Hyundai Motor Group a Going Home kampány keretén belül készítette el a virtuális túrát, amelyhez a Vworld térképszolgáltatását, és saját szoftvereit használta fel.

A minél valóságosabb élmény érdekében két hónapig készítettek interjúkat Kimmel, akinek minél részletesebben kellett mesélnie gyerekkori otthonáról és szülővárosáról.

A módszer különlegességét adta, hogy a fejlesztők egyszerre keresztezték a technológiát a kreativitással - mivel Kim szülővárosa már nem létezik, ezért azt teljesen újra kellett alkotni 3D-ben, a térképszolgáltatásban fellelt romok alapjaira építkezve.

A város felépítésekor a legapróbb részletekre is figyeltek, a virágárusoktól kezdve a hirdetőtáblákig.

Kim végül egy virtuális autóútra kelhetett, amely gyerekkori otthonában ért véget. Hogy mi várt rá otthon, azt mi magunk is megnézhetjük a fenti videón.