Elindult a Google saját karácsonyváró weboldala. A Santa’s Village szentestéig számol vissza, miközben videókkal és játékokkal szórakoztatja a látogatókat.

A Google saját weboldallal készül a karácsonyra: a Santa’s Village Mikulás északi-sarki otthonát kelti életre, a mesés település látogatói szórakozhatnak, tanulhatnak.

Az oldal tulajdonképpen egy adventi naptár: minden nap új lehetőségek válnak elérhetővé: többek közt videók, játékok, oktatóanyagok, miközben a számláló karácsony napjáig számol vissza.

A Mikulás otthona mesés helyForrás: Origo

A felhasználók játékos módon ismerhetik meg az Android alkalmazásait, a programozás világát, jótékonysági szervezetekről kapnak információt, illetve bemutatásra kerülnek a különféle karácsonyi szokások.

A weblap ezen felül a Google Santa Tracker nevű mobilalkalmazást népszerűsíti. Az app már egymillió letöltésnél jár, és akárcsak a Santa’s Village, célja, hogy mindenkit ünnepi hangulatba hozzon.

Santa's Village a Google saját fejlesztése, így kifejezetten stabil és erőforrástakarékos program, mi több, ingyenes, sajnos azonban magyarul nem tud.