Virtuális valósághoz készült ez az új böngésző

2015.12.04. 06:00

Újfajta webes böngészőt mutatott be a Samsung: a VR Internet a hagyományos böngészést vegyíti a virtuális valósággal.

A hétköznapi böngészést és a virtuális valóságot ötvözi egy új böngésző. A Samsung Gear VR Internet a virtuális valóság tartalmakhoz alkalmazkodó webes böngésző.

A szemüveget viselő felhasználóknak csak meg kell nyitniuk a programot, és kereshetnek is az őket érdeklő tartalmak között. Ez lehet egy 360 fokos videó, vagy "hagyományos" 3D-s mozi, esetleg HTML5 formátumú felvétel. A böngésző előnye, hogy a tartalmakat nem kell letölteni mobilra, azok közvetlenül az interneten nézhetők. 

Szemmel keres

Keresni a képernyőn megjelenő billentyűzettel, vagy hangvezérléssel lehet, a kattintást pedig kiváltja a Gaze Mode. Az utóbbi egy olyan új funkció, amivel az internetező úgy tud kattintani, hogy rápillant a hivatkozásra. Ehhez egy másodpercnél tovább kell a tekintetet az adott elemen tartani.

Így néz ki a jövő böngészője.Forrás: Origo

Azok, akik eddig használták az Androidra készült, hagyományos Internet for Samsung böngészőt, importálhatják könyvjelzőiket az új verzióba. A programban persze van egy sor hasznos funkció, amit a hagyományos böngészőkből ismertek meg a felhasználók, ilyen a könyvjelzőtár, a gyors hozzáférés, és a lapkezelő. 

Az alkalmazás béta verziója letölthető az Oculus Store-ból, használatához szükség van egy Gear VR sisakra, illetve egy azzal kompatibilis készülékre: a legújabb Galaxy S6 modellekre, illetve Note 4, 5 mobilra.

A végleges verzió jövő év elején jelenhet meg.

Samsung Gear VR sisakbanForrás: AFP/Donald Bowers

Mi az a Gear VR?

A Samsung novemberben megjelent virtuális valóság sisakja, amely jelenleg a legelérhetőbb árú ilyen eszköz a piacon, kevesebb mint 30 ezer forintba kerül.

Önmagában nem használható, kell hozzá egy Samsung-mobil is. Más telefonokkal nem kompatibilis.

Mindent a VR-ról: