Füstre lett figyelmes egy amerikai férfi az áruház előtti parkolóban. Kiderült, hogy a zsebében égő, újracsomagolt iPhone gyulladt ki.

Kigyulladt egy férfi zsebében az iPhone 6 Plus. Épp egy áruház parkolójában volt, amikor arra lett figyelmes: füstölög a nadrágja. Amikor ezt észrevette, mindenki előtt levetette nadrágját és elhajította a mobilt.Szerencsére nem szerzett komoly sérülést: azon túl, hogy megszégyenülve érzi magát a történtek után.

A zsebében kezdett füstölni.Forrás: Channel Two Action News

 Mint kiderült, a férfi

újracsomagolt telefont vásárolt.

Ezek a készülékek a gyárból először hibásan kerülnek ki, majd a gyártók felújítják, mielőtt azt alacsonyabb áron újra forgalomba hozzák.

Nem ritka, hogy kigyullad, vagy robban

Nem újdonság, hogy okostelefonok néhanapján felrobbannak, vagy kigyulladnak. Ez jellemzően a készülékben lévő lítiumion-akkumulátor hibája, amely külső nyomás vagy hirtelen hőmérsékletváltozás hatására gyulladhat ki, vagy a rosszul megtervezett áramkörök miatt.

Bár ritkán melegszenek túl, ha mégis, akár ki is gyulladhat vagy fel is robbanhat az aksi: több légitársaság ezért be is tiltotta az akkumulátorok szállítását, a tűzveszélytől tartva.

Idén londoni kutatók is utánajártak annak, hogy mi történik ilyenkor az akkumulátorral, és miért robban fel az egyik, míg a másik nem.