Valójában okostelefon ez a beszélő robot

2015.12.07. 10:04

Telefonálni, képeket készíteni, de még netezni is lehet ezzel a robottal: valójában egy okostelefon a szerkezet. A kedves külsővel vennék rá az embereket, a hangparancsok gyakoribb használatára.

Kisrobotba épített okostelefont fejlesztett a Sharp. Az első ránézésre kedves, kezes-lábas szerkentyű valójában egy teljes értékű telefon. Lehet vele hívni, böngészni a neten, vagy fotókat készíteni. Ha hívást kapunk, kedvesen szól róla: "Hívnak!" Ekkor fülhöz tartva a hasába kell beszélni.

A kis szerkezet lábakat és karokat kapott, így járkál és táncol is. Különlegessége, hogy kimondottan a felhasználóval való interakciókra tervezték. Minél többet használják, annál jobban megérti tulajdonosa szokásait. A fejlesztők úgy tervezték, hogy olyan baráttá váljon, akivel beszélgetni is lehet.

A japán cég vezetője szerint az emberek keveset használják a hangfelismerést és a hanghívásokat. Ennek oka az lehet, hogy még mindig furcsának találják azt, hogy telefonhoz, vagy táblagéphez beszéljenek. Kedvesebb és természetesebb hatást kelt az, ha állat- vagy emberformájú eszközhöz tudnak szólni.

A kisrobot jövő év elején kereskedelmi forgalomba kerül Japánban. Később elérhető lesz Kanadában is.

Még több robot: