Így cselekedhet jót a legegyszerűbben adventkor

Route4U guruljszabadon tolószékes Mikulás akadálymentesítés
Vágólapra másolva!
A Route4U karácsonyi kampányával percek alatt, mobillal könnyítheti meg a mozgáskorlátozottak életét, és közben még a Mikulásnak is segít.
Vágólapra másolva!

A guruljszabadon.hu oldalon mindenki értékelhet helyeket az alapján, mennyire megközelíthetőek azok kerekesszékkel, illetve babakocsival, derült ki a Route4U, Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA) közös kampányának bemutatóján.

Az értékelések alapján frissítik a Route4U alkalmazást, ami a mozgáskorlátozottak útvonaltervezését könnyíti meg, így járulva hozzá, hogy

függetlenebb, aktívabb életet élhessenek.

Ezen kívül minden új értékeléskor a virtuális térképen a Lappföldről érkező Mikulás 1 kilométert halad: most épp Prága környékén jár, 2600 feltöltött hely/megtett kilométer után.

Így halad a Mikulás Lappföldről. Forrás: guruljszabadon.hu

Nincs akadálymentes város

Bodó Péter, a Route4U egyik alapítója a babakocsit tolva szembesült először Budapest akadálymentességi hiányosságaival. A sajtótájékoztatón elmondta: teljesen akadálymentes város nem létezik, de

az információs akadálymentesítés 100 százalékosan megvalósítható.

A guruljszabadon.hu portálon a felhasználók percek alatt értékelhetik a közelükben lévő helyek akadálymentességét. A kampány során sikerült az applikáció alapjául szolgáló Open StreetMapen az akadálymentesség szempontjából értékelt helyek számát megduplázni.

Újabb magyar siker

A Route4U alkalmazás egyrészt útvonaltervező: megmutatja, hogy melyik utcákat lehet problémamentesen használni kerekesszékkel, és babakocsival. Az app képes értékelni a kerekesszékes felhasználók közlekedésének könnyűségét is azáltal, hogy méri az okostelefon rázkódását.

Érkezett már helyértékelés Svédországból és Kínából is. A Route4U azon terve, hogy minél több országra kiterjesszék ötletüket, egyre közelebbinek tűnik.