Immár androidos okostelefonokra is ingyen letölthető az Adobe díjnyertes képszerkesztője, a Lightroom.

Már az androidos mobilfotósok is ingyen használhatják az Adobe Lightroomot: az app használatához nem kell Creative Cloud-előfizetés, és még csak bejelentkezni sem kell Adobe-azonosítóval.

Minden apróság beállítható - már Androidon isForrás: Google Play Store

Az Adobe Lightroom a fotósok körében rendkívül népszerű képszerkesztő szoftver.Az app kezelőfelülete kimondottan a kis méretű telefonokra lett optimalizálva, de megtartotta a szoftver fő előnyeit is. Támogatja többek közt az automatikus igazítást, a különleges szűrőket és a raw nyers képformátumot is.

Ez utóbbi ugyan nagyobb tárhelyet igényel, de kevesebb minőségveszteséggel lehet módosítani a fotón. A legtöbb okostelefon ugyan csak jpeg formátumban rögzít, de egyebek közt az LG G4 már képes raw-ban is fotózni.

A fő funkciók ingyenesek

A Lightroom alapvető funkciói - mint a finomhangolás, rendszerezés, megosztás - elérhetőek Creative Cloud-előfizetés nélkül is. Az extra funkciókhoz már nem tudjuk megkerülni a fizetést: többek között, ha online galériákat hoznánk létre, ha többféle fájlformátummal dolgoznánk, illetve ha más platformon is szinkronizálnánk a munkánkat.