Öt hónapig nem fizette ki fejlesztőjét a Microsoft

Vége az XP-nek, újjáéledhet a Microsoft, Satya Nadella, a cég vezetője
SAN FRANCISCO, CA - APRIL 02: Microsoft CEO Satya Nadella delivers a keynote address during the 2014 Microsoft Build developer conference on April 2, 2014 in San Francisco, California. Satya Nadella delivered the opening keynote to kick off the 2014 Microsoft Build developer conference which runs through April 4. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Csak azután kapta meg öthavi fizetését a fejlesztő, hogy nyilvánosan is panaszkodott: a Microsoft több hónapja tartozik neki. Az eset nem fest túl jó képet a cég és a fejlesztők kapcsolatáról.
Vágólapra másolva!

Twitteren panaszkodott arról a Fhotoroom nevű mobilalkalmazás fejlesztője, hogy öt hónapig nem fizetett neki a Microsoft. Az alkalmazáson belüli vásárlásokból származó részesedését nem kapta meg, pedig többször is felszólította a céget. Ezt a redmondiaknak havonta kellene utalnia. A férfi

azt nem említette, hogy pontosan mennyivel tartoztak neki, de valószínűleg nem kis összeggel.

A Fhotoroom képszerkesztő a Windows Store népszerű appjai közé tartozik: több mint 5,5 millióan töltötték le eddig Windows Phone-ra, és másfél millióan Windows 8-ra. A felhasználók napi 200 ezer fotót szerkesztenek a programmal.

A férfi állítólag hónapokig kereste a céget, de

csak azután sikerült célt érnie, miután az ügyet nyilvánosságra hozta.

A vádaskodást a Microsoft dolgozói vették észre az alkalmazás hivatalos Twitter-profilján. Egy újabb tweet alapján azóta már megoldódott a nézeteltérés, így elkezdenek dolgozni az app Windows 10 rendszerre tervezett változatán.

No komment

Érthető módon egyik céget sem érinti jól, ha ilyen dolgok felszínre kerülnek. A Windows Store az Apple és a Google digitális áruházai mögött kullog, a cég pedig igyekszik minél vonzóbbá tenni a platformot a fejlesztők számára. Az ilyen esetek azonban nem tüntetik fel jó színben a céget.

A Microsoft nem kommentálta az esetet.