Játékkonzol is lesz a Nintendo új kontrollere

2015.12.11. 13:27

Egy érdekes hibrid eszközt szabadalmaztatott a Nintendo. A kontroller elejét egy szabadon formálható kijelző alkotja. Lehet, hogy ez lesz maga az új játékkonzol, a Nintendo NX?

Szabadon formálható LCD-kijelzős kézikonzolt szabadalmaztatott a Nintendo. A dokumentumot egy szemfüles fórumozó fedezte fel az interneten, de már az Amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatal oldalán is megtalálható.

A leírás szerint a játékkonzol egy ellipszis alakú, kontrollerszerű eszköz lenne. Legfőbb érdekessége, hogy az előlapi panelt teljes egészében egy lapos, free-form (azaz szabadon formálható) kijelző alkotja.A rajzok alapján két, lyukba sülyesztett analóg karral, és két ravasszal lehet irányítani, de magán a kijelzőn nem lesznek fizikai gombok. A tetején egy kártyabemenet is helyet kap.

Ez lesz a következő Nintendo konzol?Forrás: freepatentsonline.com

Ez azonban nem jelent semmi biztosat. A Nintendo nem erősítette meg azt, hogy fel is használja a levédett találmányt - bár a pontos tervezésből arra lehet következtetni, hogy ez egy valódi, készülő termék. 

Ez lesz az NX?

A találgatások már megindultak, hogy vajon ez lesz-e a Nintendo új konzolja, az NX. A játékgép a rendkívül gyengén teljesítő Nintendo Wii U utódja lesz. Hardveres felépítéséről egyelőre nem tudni semmit.

A kiszivárgott információk alapján az eszköz egyszerre lesz egy erősebb asztali játékgép, és hordozható kézi konzol. Ezek után nem csoda, ha sokan úgy hiszik, a szabadalom a konzolhoz tartozó kontroller, vagy akár maga a konzol is lehet.

Idén már több, Nintendo által szabadalmaztatott tervet is kiszúrtak a szemfülesek, köztük több kontrollert. Mindről felröppent a hír, hogy a következő NX-hez lehet köze, de egyelőre nincsenek hivatalos információk.

Az NX lehet az első gép, melyet a Nintendo új elnöke, Kimisima Tacumi mutathat be, miután elődje, Ivata Szaturo júliusban elhunyt.

Free-form kijelző?

A Sharp japán cég tavaly mutatta be a szabadon formázható LCD képernyőtechnológiáját, és már akkor szárnyra kapott a hír, hogy a Nintendo lehet az első vásárlójukA megoldás lehetővé teszi, hogy a megszokott négyszögforma helyett akármilyen mintát formázó LCD-t gyártsanak.A kijelzők bármilyen formára vághatók, akár egy fánk alakjára is, lyukkal a közepén.

Korábban hasonló megoldásokat csak valamilyen trükkel, például a kép alulról feltükrözésével, vagy a kijelző szögletes részeinek kitakarásával lehetett volna megoldani.

Az új technológiával a laposképernyők szélén lévő perem is rendkívül vékonyra csökkenthető. Gyakorlatilag ott ér véget a kép, ahol a kijelző vége van, mivel minden elektronika magába a képernyőbe van integrálva.

A Nintendo új konzoljáról: