Elon Musk attól fél, a III. világháború miatt nem jutunk el a Marsra

2015.12.14. 12:25

A Mars kolonizálásának ötlete úgy eltűnhet egy világháborúban, mint a régmúlt civilizációk. Elon Musk félti régóta dédelgetett tervét, a vörös bolygó megszállását.

Bámikor kirobbanhat egy minden eddiginél pusztítóbb, harmadik világháború Elon Musk szerint. A Tesla és a Space-X vezérét főként az aggasztja, hogy ez egyben egy antitechnológiai folyamatot indítana el, és hátráltatná az embereket olyan történelmi események beteljesítésében, mint például a Marsra szállás.

Forrás: Bloomberg via Getty Images/© 2015 Bloomberg Finance LP/Bloomberg

"A legtöbben azt hisszük, hogy a technológia fejlődése töretlenül halad előre, ám az emberi történelemben már többször is volt rá példa, hogy egy adott civilizáció nem tudta folytatni, amit elkezdett. Gondoljunk csak a piramisokat építő egyiptomiakra vagy a Római Birodalomra."

Elon Musk már régóta tervezi a Mars kolonizálását. Nemrégiben azt is elmondta, hogy a Mars felszínének megformálását termonukleáris fegyverrel gyorsítaná fel, így az viszonylag rövid időn belül lakhatóvá válna - ám a Földön történő események ezt hátráltathatják.

elon musk és az űrutazás