Nyomásérzékeny érintőkijelzőt kaphat a márciusban érkező Samsung Galaxy S7. Az iPhone-tól való lemaradását pótolja a dél-koreai cég.

Márciusban érkezik a Samsung legújabb csúcsmobilja, a Galaxy S7. Az okostelefon megkapja az idei új iPhone, a 6s egyik legjobb képességét, a nyomásérzékeny kijelzőt - tudta meg a Wall Street Journal. Ez nem meglepő annak fényében, hogy a Synaptics októberben ezt előre bejelentette.

A cég által kifejlesztett ClearForce hasonló az Apple 3D-Touch technológiájához. Segítségével a képernyő érzékeli, milyen nyomás nehezedik rá, és aszerint képes különböző funkciók előhívására. A Synaptics akkor azt mondta, 2016 első felében érkeznek az első, ilyen funkcióval ellátott androidos mobilok.

Végre jön?

A Samsung S7 készülék USB-C csatlakozót is kap, és a biometrikus azonosításra szolgáló retinaszkennert. Ezt a képességet egyebek közt a Lumia 950 telefonok is magukénak tudják már. Érdemes viszont megjegyezni, hogy már két éve is azt írta a sajtó, a Samsung S5 íriszszkennert kap, mégse lett belőle semmi.

Retinaszkenner van a Lumia 950 mobilon isForrás: Origo

A sima lapos S7 állítólag ismét kap microSDkártya-bővíthetőséget, ezt nagyon hiányolták a felhasználók a Samsung-telefonokból. Illetve továbbfejlesztik a kamerát is, hogy rossz fényviszonyok között is lehessen vele fotózni.

Ismét lesz görbített szélű Edge változat is a telefonból. A kiszivárgott hírek szerint pár specifikációtól eltekintve az S7 éppen olyan lesz, mint elődje az S6.

Félóra fullra tölteni

A telefont egy teljes napra 30 perc alatt fel lehet majd tölteni. Ez mondjuk annyira nem is meglepő, tekintve, hogy a Qualcomm nemrég jelentette be, legújabb fejlesztésével mindössze 35 perc alatt lehet egy teljesen lemerült telefon 80 százalékra tölteni.

Más információ még nem derült ki az új Galaxy S7-ről, de márciusig van még pár hónap, addig sok minden változhat.