Betiltották Brazíliában a WhatsAppot

2015.12.17. 19:00

Két napig nem érhető el Brazíliában a WhatsApp nevű csevegőszolgáltatás. Az appot naponta 93 millióan használják az országban.

Két napig minden brazil telekommunikációs szolgáltató blokkolja a WhatsApp nevű csevegőalkalmazást. Az ideiglenes intézkedést azzal vívta ki a szolgáltatás, hogy nem voltak hajlandók együttműködni egy nyomozásban, és kiadni egy felhasználójuk személyazonosságát. Egy Sao Bernardo-i bíró ezért meghatározott időre büntetést szabott ki rá.

Ennek hatására látványosan megnőttek az országban a Telegram nevű csevegőapp letöltései. A Telegram Twittere szerint a tiltás óta1,5 millió új brazil felhasználót szereztek.

A felhasználók kénytelenek más appokkal csevegniForrás: AFP/Armin Weigel

A WhatsAppot több mint 900 millióan használják naponta a világon, ebből 93 millió felhasználó él Brazíliában. Az appot használók 90 százaléka a Facebooknál is többet használja az appot.

A brazil szolgáltatók már régóta fenyegetőnek találják a szolgáltatást, mivel a VoiP, azaz ingyenes internetes telefonálás miatt egyre többen mondják le előfizetéseiket az országban.

még több whatsapp