Eltünteti a németek kommentjeit a Facebook

facebook mobil közösségi oldal
A man check his facebook on his smart phone with a message reading "error loading news feed" on the skytrain (bts) in Bangkok on May 28, 2014. Facebook users in coup-rattled Thailand reacted with alarm when they were suddenly unable to access the popular social networking site, but the junta quickly denied imposing a block. AFP PHOTO/ Nicolas ASFOURI
Vágólapra másolva!
A német kormány megállapodott a három legnagyobb közösségi oldallal, hogy a jövőben eltávolítják felületeikről a német jog szerint gyűlöletbeszédnek számító tartalmakat. A bejelentéstől kezdve 24 órájuk van arra, hogy ezt megtegyék.
Vágólapra másolva!

Egy napon belül el kell távolítania minden olyan bejegyzést és hozzászólást a Facebook, a Google és a Twitter közösségi oldalaknak, amelyek xenofób tartalmúak. Az utóbbi időben ugyanis jelentősen megszaporodtak az idegengyűlölő kommentek a német felhasználók oldalán, az országba érkező menekültek miatt.

A német igazságügyi miniszter, Heiko Maas szerint

az uszítás már túllépi a szabad véleménynyilvánítás határait, és nincs helye az interneten.

A nem oda illő tartalom nem maradhat 24 óránál tovább Forrás: AFP/Nicolas Asfouri

Az új munkarend szerint egy különcsapat fogja ellátni ezt a feladatot a mamutcégeken belül. A jelentéseket a felhasználói szabályzat mellett a német jogszabályok oldaláról is kiértékelik majd.

A német igazságügyi miniszter még augusztusban írt levelet a Facebook európai igazgató-helyettesének. Szerinte ugyanis

a Facebook viselkedése teljesen illogikus.

Hiszen míg a minimális meztelenséget tartalmazó képeket egyből törlik, addig