Támogatja az Apple mozgóképeit a Facebook

2015.12.23. 12:46

Már egyenesen a Facebookra is posztolhatók az új iPhone mobilok funkciójával, a Live Photos-szal készített mozgóképek.

Támogatást kap a Live Photos (Élő Képek) funkció az iOS-es Facebook appon belül. Ez az iPhone 6S és 6S Plus új képkészítő funkciója, mellyel a fényképkészítéskor egyből animált képeket készíthetünk. A telefon az exponálás előtti, és utáni másfél másodpercet is rögzíti, így tudja bemozdítani a képet.

A fotó elkészülte előtt és után is rögzít pár másodpercet az új iPhoneForrás: Apple

A Live Photos még csak három hónapja debütált, és szép lassan a külső alkalmazások is elkezdik beépíteni. A Tumblr pár napja támogatja a formátumot, most pedig a Facebookra tölthetünk fel, és nézhetünk ilyen mozgóképeket.

Ennek azonban feltétele, hogy a készülékünk iOS 9-et használjon: azaz egy iPhone 4S-ről, vagy újabb telefonról használjuk a Facebookot.

Csak az új iPhone-nal lehet ilyen mozgóképeket készíteni.Forrás: AFP/Stephen Lam

A felhasználók ugyanúgy tölthetik fel ezeket a mozgóképeket, mintha egy egyszerű képet posztolnának, ám ki kell jelölniük a kép jobb alsó sarkában felbukkanó "Live" mezőt. Ezután a kép bekerül a hírfolyamba, a barátok pedig megnézhetik mozgásban is, miután rákattintottak.

A támogatás csak az iOS-es Facebook appra vonatkozik, az androidosok, illetve az asztali és webes verziók felhasználói ebből kimaradnak. A funkció fokozatosan válik elérhetővé a felhasználók számára.

még több iphone 6s