Eljárást indítanának az Apple ellen, amiért az szándékosan lassítja le régebbi készülékeit az újabb szoftverfrissítésekkel.

Több mint ötmillió dolláros kártérítést követel az az amerikai csoport, amely szerint az Apple-nek nem lenne szabad iOS 9-kompatibilisnek nyilvánítania az iPhone 4S-t. 

Cham Lerman felperes szerint ugyan az Apple azt állítja, hogy a 2011-ben megjelent telefon a legújabb szoftverrel is kompatibilis, az valójában teljesen használhatatlan az új szoftverrel. A panaszok szerint többen tapasztaltak fagyásokat, újraindulásokat, belassulásokat és akadozásokat is, amik szinte teljesen ellehetetlenítették a mobil használatát.

Az Apple honlapja szerint ezek az eszközök iOS 9-kompatibilisekForrás: Origo

Lerman szerint, mivel az Apple nem nyújt hivatalos lehetőséget arra, hogy a telefonra visszaállítsuk a régebbi szoftvert, ezért a cég gyakorlatilag arra kényszeríti őket, hogy drágább modellre váltsanak, mivel meglévő telefonjukat nem tudják rendesen használni.

A polgári peres eljárásnak már több mint 100 sértett felperese van, akik összesen több mint ötmillió dolláros kártérítést követelnek.