Denevérként kerüli ki az akadályt az Intel drónja

2016.01.06. 09:39

A PC-k meghódítása után drónok közt szeretne naggyá válni az Intel. A kvadrokopterek a RealSense kamerákkal úgy kerülnék ki az akadályokat, mint egy denevér.

Az Ascending Technology nevű cég felvásárlásával belép a drónpiacra az Intel is. A vállalatra még tavaly figyelt fel a techszféra a CES (Consumer Electronics Show) kütyüexpón: Asctec Fly nevű drónjuk képes volt kikerülni az útjába álló akadályokat, ezzel kiérdemelték a show legjobb drónjának járó díjat.

A fejlesztők ehhez az Intel RealSense kameráját, és egy saját algoritmust használtak fel. A kamera különlegessége, hogy képes háromdimenziós elemek felismerésére, és különválasztására, ezért remekül kamatoztatható a drónfejlesztésben, laptopoknál a biometrikus azonosításban, vagy mobilnál a virtuális valóság kivetítésére.

Az Asctec Fly a CES 2015 kedvenc drónja voltForrás: Asctec

Az Intel tavaly már befektetett a cégbe, most pedig teljesen felvásárolta. A cél, hogy a drónok biztonságosabban közlekedjenek a levegőben, felismerve és kikerülve az útjukba kerülő akadályokat. 

A lapkagyártó egyre inkább az olyan új technológiák felé fordul a PC-s processzorgyártás mellett, mint a viselhető kütyük, a robotok és az okos otthonokba szánt berendezések. Nem újkeletű a drónok iránti érdeklődése sem: augusztusban a hongkongi Yuneece dróngyártót vásárolta fel 60 milliárd dollárért.

Még az embert se üti el a drónForrás: AFP

Új reménység

A nagy chipgyártók hatalmas lehetőséget látnak a pilóta nélküli járművekben, ami ahhoz vezethet, hogy az árak csökkenhetnek, és így még elérhetőbbé válnak ezek az eszközök. A Qualcomm nemrég jelentette be, hogy elkezdi gyártani a Snapdragon új, kifejezetten drónok számára készült változatát. A cég szerint a drónok a kor olyan meghatározó eszközei lehetnek, mint amilyenek a videokamerák voltak az 1990-es években.

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik majd. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről! 

még több drón és intel: