Az Intel légdeszkája repíti iskolába a gyereket

hoverbutler
Vágólapra másolva!
Hódolnak a légdeszkaőrületnek a legnagyobb gyártók is: az Intel és a Segway olyan példányt mutatott be, ami egyszerre közlekedési eszköz, és robotinas. A RealSense kamerákkal az akadályokat is kikerüli.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban már javában tombol a következő új őrület: a hoverboardot, azaz légdeszkát annak ellenére nevezik így, hogy egyáltalán nem lebeg, hanem gurul. Persze az eszköz már önmagában sem nagy durranás, ám az Intel egy egészen egyedi darabbal készült a CES kütyüexpóra.

A legnagyobb chipgyártó a NineBottal és a Segwayjel karöltve készítette el saját légdeszkájukat, amely egyúttal

robotinasként is funkcionál.

A pontos specifikációk még nem ismertek, de a szerkezet képes lesz videót streamelni, és a stoppos robothoz hasonlóan fejeket vágni a rajta elhelyezett kijelzővel.

A Hoverbutlerként nevezett kis robot teljesen nyílt platformmal látják el. Az Intel RealSense technológiát használja majd. Azaz képes lesz a kamera elkülöníteni az elé kerülő tárgyakat a környezettől, így például könnyebben kerüli ki az akadályokat. (Ahogy az Intel drónja is.)

Közlekedési eszköz is

Emellett pedig természetesen járműként is tökéletesen üzemel, így a gyerekek idén már közlekedhetnek a robot "hátán" az iskolába.

A Segway tervei szerint a Hoverbutler nem csak egy garázstermék,

kereskedelmi forgalomba fog kerülni. Az idei év második felében a fejlesztői példányok is megérkeznek a tesztelőkhöz.

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!