Elindult a magyar Netflix

Netflix szórakozás tv
Vágólapra másolva!
Eljött a pillanat, amelyre évek óta várnak a magyar filmrajongók: idén végre Magyarországon is megkezdi működését a világ legnépszerűbb internetes videotékája. A hibaüzenet és a felirat még angolul érkezett.
Vágólapra másolva!

2016-ban Kelet-Európában, ezzel Magyarországon is elindul a Netflix - derült ki Las Vegasban. A világ legnagyobb streamszolgáltatójának hazai érkezéséről már évek óta pletykálnak, a CES kütyüexpón azonban Reed Hastion vezérigazgató

hivatalosan is bejelentette a szolgáltatás elindítását az új országokban.

A lépésnek már korábban voltak előjelei: 2009-ben már lefoglalták a netflix.hu domaint, majd évekkel később, 2014 tavaszán magyar nyelvű szakembereket kerestek a lokalizációs csapatba.

Ugyanebben az évben a cég 400 millió dollárt ölt bele az európai, valamint a világszintű terjeszkedésbe. Akkor azt mondták,

2016 végére már 200 országban szeretnének jelen lenni.

A Netflix magyarországi indulásának további részleteiről a hivatalos tájékoztató után már többet tudtunk meg, de bárki kipróbálhatja maga is a filmek és sorozatok streamelését biztosító szolgáltatást. A Netflix lényege az, hogy adott havi díjért hozzáférünk a tékához:

a tartalmakat nem kell letölteni,

a szerverről instant lejátszhatóak a videók.

Még angol nyelven

A tesztünk során kiderült, az oldal nyelve egyelőre még angol, ahogy a feliratok, hangok, leírások is, de már Magyarországon is használható. Az idegesítő üzenet, hogy a szolgáltatás az ön országában még nem elérhető, megszűnt.

Még nincs magyar felirat, se magyar menü Forrás: Origo
Nincs a magyar a felkínált nyelvek között Forrás: Origo

Az alapcsomag 8 euró, a sztenderd 10, míg a prémium 12 euróba kerül.

Azaz havi 2500-3800 forintért már itthon is hozzáférhetünk. A kínálat első ránézésre elég hasonló, mint amit az Egyesült Államokban értek el eddig az amerikai felhasználók. Viszont ha jobban megnézzük, a brit tartalmak, mint a BBC, és Top Gear műsorai, a Dr Who -

ezek mind hiányoznak.

Ahogy például az amerikai változat tele van animációkkal, animékkel, a magyarok kaptak elsőre körülbelül egy tucatot. Jól mutatja a külöbséget, hogy míg Amerikában 20 különböző kategória van, addig hazánkban mindössze 11: se musicalek, se vallásos tartalmak.

A Netflix árai Magyarországon euróban Forrás: Origo

Ennek ellenére is a legjobb ár/érték arányú streamelős szolgáltatást indították el Magyarországon, könnyen lehet, hogy minden más legális konkurenst kiszorítanak kis hazánkból.

Még gyakran jött fel hibaüzenet Forrás: Origo

Lejátszásnál még sokszor bukkant fel elsőre egy hibaüzenet: vélhetően többen rohamozták meg a felületet a jó hír hallatára. "Whoops, something went wrong" - olvashattuk.

Mindenesetre az előfizetés, a működés zökkenőmentes volt. Nem csak asztali gépeken érhető el a Netflix, az appok magyar idő szerint szerda este felkerültek az App Store, és a Google Play magyarországi kínálatába is.

A Netflix app elérhető a magyarországi appboltokban is Forrás: Origo

A legelső reakciók a magyar menük és feliratok hiányára érkeztek, az örvendező kommentek mellett. Első körben vélhetően csak a feliratok érkeznek meg magyarul, a szinkronhangokra többet kell majd várni.

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!