Hóban-fagyban is helytáll a biciklis Google Glass

veria vision garmin okosszemuveg
Bármilyen szemüvegre felcsíptethető a kütyü
Vágólapra másolva!
Bármilyen szemüvegre rácsíptethető, bicikliseknek készült kijelzőt jelentette be a Garmin. Az eszköz nem csak méri viselője teljesítményét, de az útvonalat is jelzi, és rezeg, ha üzenetünk jött. Budapesten is kapható lesz.
Vágólapra másolva!

Bicikliseknek szánt okosszemüveget mutatott be a CES-en (Consumer Electronics Show) a Garmin nevű cég. A Varia Vision külsőre a Google Glass szemüveghez hasonló, viselhető okoskütyü.

Az eszköz maga azonban nem szemüveg, hanem egy in-sight kijelző,

ami bármilyen saját szemüvegre rácsíptethető.

Viselője így különféle adatokat láthat a kijelzőn, ami a kütyüvel kompatibilis, más Garmin eszközökből származik. A cég kerékpáros radarjával például a hátulról közlekedő autókat jelzi, de ha van egy Edge kerékpáros komputerünk, akkor a teljesítményt követi figyelemmel, vagy a navigációban segít.

Felbontásáról még nem esett szó, de a Garmin azt ígéri, hogy minden időjárásban jól olvasható a tartalom, esőben és hóesésben is.

Egy kicsi érintőkijelző is helyet kapott oldalt, amivel a képernyők közt lehet váltani simítással. Emellett különféle jelzéseket is küld a biciklisnek: finoman vibrál, ha üzenet érkezett, vagy bejövő hívás van.

A készülék 8 órát bír ki folyamatos használattal. Árusítása márciusban kezdődik 400 dolláros (körülbelül 117 ezer forintos) áron, a honlap szerint Budapesten is megvásárolhatjuk majd.

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!