Ez lenne az Apple Watch legnagyobb kihívója?

2016.01.08. 10:20

Bemutatta új okosóráját a fitneszpántok királya: veszélyben van az Apple Watch dominanciája?

Izgalmas bejelentéssel indult neki a 2016-os CES-nek a Fitbit: érkezik a Fitbit Blaze okosóra. A cég fitneszpántjai óriási népszerűségnek örvendenek az Egyesült Államokban, és azon kevés viselhető okostermékek közé tartoznak, melyek népszerűbbek az okosórák piacát domináló Apple Watchnál.

A Blaze azonban ránézésre már egyáltalán nem karkötő, hanem óra, bár most is a mozgás, és a fitneszfunkciók élveznek elsőbbséget.

Így néz ki a Fitbit BlazeForrás: Fitbit

A cég "okos fitneszórának" nevezi, és állításuk szerint akkor is tökéletes, ha a városba megyünk vele, nemcsak akkor, ha az edőzeterembe. Ez a cég első olyan készüléke, mely személyre szabható érintőkijelzővel érkezik, és számtalan digitális előlappal.

A Fitbit Blaze mindenre képes, amit egy ilyen terméktől elvárnánk: van benne természetesen GPS, pulzusmérő, lépésszámláló is. Emellett a korábbi Fitbit termékekkel ellentétben ezzel már a zenelejátszást is vezérelhetjük, fogadhatunk hívásokat, és bizonyos értesítéseket is megjelenít, ám ezen funkció jócskán elmarad az Android Wear és az Apple Watch készülékektől.

Hétköznapi viselethez is tökéletesen passzolForrás: Fitbit

Árban viszont szintén elmarad tőlük szerencsére: a Fitbit Blaze Európában 230 euróba, azaz körülbelül 72 ezer forintba kerül majd, a hivatalos honlap szerint az előrendelők már márciusban hozzájuthatnak az órához. A Balze tavasszal jelenik meg hivatalosan.

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik majd. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről! 

Még több CES 2016