Egykerekű légdeszka parkolt elénk Las Vegasban

légdeszka hoverboard technolgies
Vágólapra másolva!
Ugyan ez a légdeszka sem lebeg, mint a Vissza a jövőbe 2 filmben, de már közelebb áll hozzá, mint kétkerekű társai. A hoverboard használata hasonló élményt nyújt, mintha snowboardozna az ember.
Vágólapra másolva!

Hoverboardnak, azaz légdeszkának hívják, de ez még mindig nem az a fejlesztés, amikor a szerkezet a levegőben lebeg, és úgy suhan a föld felett. Viszont közelebb áll hozzá, mint konkurens társai, ugyanis már egyetlen egy kereket kapott.

A kampány kudarc volt

A Hoverboard Technologies tavaly ősszel Kickstarter-kampányt indított az elektromos közlekedési eszköz gyártására, s bár nem érték el a kért 500 ezer dolláros határt, annyi pozitív visszajelzést kaptak, hogy nem adták fel a fejlesztést.

Népszerűségüket mutatja, hogy csak szeptember 1. és október 22. között 5 milliószor említették meg őket a közösségi oldalakon, s az amerikai sajtóban közel 100 cikk született a találmányról.

Aki deszkázott, annak menni fog

A cég szerint a giroszkóppal megtámogatott eszközt ugyanúgy lehet irányítani, mint egy szörfdeszkát, vagy ahogy snowboardozik az ember.

Aki gördeszkázott már, annak nem lesz új élmény Forrás: Hoverboard

Kéz használata nélkül működik: ha előre dől az ember felgyorsul, ha hátra, akkor befékez, ahogy a kanyarodáshoz jobbra-balra kell dőlni -

gyakorlatilag mint minden más "deszkás" sportnál.

Az eddigi visszajelzések azt mutatják, tényleg nagyon jó élményt nyújt használata, aki korábban snowboardozott, gördeszkázott, az gyorsan ráérzett az ízére.

Specifikáció

Akkumulátor: egy töltéssel 19 kilométert lehet megtenni. 1 óra újra feltölteni
Súly: 11 kilogramm
Maximális sebesség: 32 kilométer/óra
Egyéb: beépített ledes világítás, bluetoothos hangszóró, LCD-kijelző, szenzorok

A cég most a CES kütyüexpón népszerűsíti termékét. A deszkához külön applikáció is tartozik. Ezzel nem csak a fényeket vezérelhetjük, de

ellenőrizhetjük a töltöttségi szintet, a sebességet, megtett távolságot,

egyéb adatokat. Zenéket is lejátszhatunk. Ahogy wifire csatlakozva becsekkolhatunk a különböz helyszínekre.

Az eszközt már előrendelhetjük a honlapon: 3-4000 dollár közötti áron (felszereltségtől függően). A tervek szerint júliusban szállítják a deszkákat.

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!