Igazi DJ appal hódítanak a magyarok a CES-en

2016.01.08. 06:02

Egy magyar startup olyan alkalmazást mutatott be a CES kütyüexpón, amivel bárki profi mixeket készíthet. A program egy összetett algoritmussal keresi meg az egymáshoz illő dalokat, amelyek közül mi választjuk ki, melyiket keverjük egymásba.

Egy magyar zenelejátszó alkalmazás is bemutatkozott a legnagyobb kütyüexpón, a CES-en. A MashrooM Music Playert  a MixyLabs Kft. nevű startup fejleszti, jelenleg második körös befektetésre vár a projekt.

Az app különlegessége egy összetett algoritmus, ami az eszközön tárolt zenéket elemzi, majd kiválogatja az egymáshoz illő dalokat. A felhasználó az ajánlások közül kedvére kiválaszthatja, hogy melyik legyen a következő dal, így az app észrevétlenül keveri át egyik számot a másikba, folyamatos zenét biztosítva.

A legjobb mixeket el is menthetjükForrás: MixyLabs

Magára hagyva automatikusan elvégzi ezt a feladatot, ám bármikor visszavehető az irányítás. Van lehetőség lejátszási listák elmentésére is, így a legjobb válogatásokat máskor is visszahallgathatjuk. A startup szerint ez elsősorban azoknak könnyíti meg az életét, akik nem értenek annyira a dalokhoz, nem találnak új előadókat, de amúgy szeretnek zenét hallgatni. A startup tervei közt az is szerepel, hogy zenei streamszolgáltatásokon is elérhető legyen a technológia.

Az alkalmazás ingyen letölthető - egyelőre csak iPhone-ra és iPadre. 

Letölthető:
- App Store
- Típus: ingyenes

A CES kütyüexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!

még több ces 2016