Minden appot a Messengerbe költöztet a Facebook

facebook mark zuckerberg messenger
Facebook CEO Mark Zuckerberg introduces a new messenger platform at the F8 summit in San Francisco, California, on March 25, 2015. AFP PHOTO/JOSH EDELSON
Vágólapra másolva!
A legnagyobb közösségi oldal vezetői a Messengerben látják a jövőt, és szerintük az appokat az üzenetváltás fogja leváltani.
Vágólapra másolva!

2015 végére elérte a 800 millió felhasználót a Facebook Messenger. A cég ennek ünneplésével indította a 2016-os évet, és nem meglepő módon azt szeretnék, ha az idei év az üzenetküldő szolgáltatásról szólna:

szerintük ez a mobilhasználat jövője.

David Marcus, az üzenetküldési részleg elnöke elmondta, azon dolgoznak, hogy minél könnyebben kommunikálhassunk a cégekkel és a szolgáltatókkal is a Messengeren keresztül.

Így vásárolhatnánk termékeket, szolgáltatásokat, repülőjegyeket és még ételt is.

Az ilyen dolgokhoz most fölösleges appokat használunk, amik utána semmire sem jók: szerintük idén már az üzenetváltások veszik át az appok szerepét.

A Facebook büszke a tavalyi eredményekre, de már a jövőbe tekint Forrás: Facebook

Elmondása szerint az ügyfélszolgálatokkal is könnyebb lenne így tartani a kapcsolatot, hiszen egyszerűen és gyorsan érhetjük el őket.

Az nem meglepetés, hogy ezt a helyet a cég épp a Messengerben látja: tavaly már több országban elérhetővé tették az üzenetküldőn keresztül történő fizetést.

Idén ráadásul egy nagy újdonsággal van felszerelve a rendszer, hiszen most bontogatja szárnyait a Facebook virtuális asszisztense, M, akit közvetlenül a Messengeren keresztül érhetünk el.

Marcus azt is elmondta, hogy napjainkban a telefonszám egyre nélkülözhetőbb, hiszen a Facebook egy egyszerű, átlátható és könnyen megosztható elérhetőségi alternatívát kínál, mely ráadásul identitásunkat is tartalmazza.