Készül az első, drónoknak szánt reptér

drón felhőkarcoló külföld
(FILES) A file picture shows a drone flying at La Defense in Paris on February 27, 2015. Detecting micro-cracks on a wind turbine blade at sea or measuring the health of the cultivated lands: applications of civil drone increase, but the growing sector has difficulty in recruiting in France, the majority of operators having a freelancer status. AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
Vágólapra másolva!
Nevadában épül a világ első, kifejezetten drónoknak szánt reptere. A pálya 2018-ra készülhet el. Iskolaként is fog funkcionálni.
Vágólapra másolva!

Már épül az első, drónoknak szánt reptér Nevadában. Az Eldorado Droneport zavartalan helyet biztosít majd a drónok reptetéséhez, és leszállásához. Az épület pedig iskolaként is funkcionál majd: a pilóták különféle tanfolyamok elvégzése után tanúsítványokat, a légügyi hivatal jogosítványait szerezhetik meg.

A repülőtér 2018-ra teljesen elkészül a tervek szerint.

Ez lesz az első drónreptér Forrás: Aerodrome

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) jelenleg hat helyet ismer el tesztterületként Amerikában, ezek közül a drónreptér az első, amely kimondottan drónoknak készült. Az épület

saját maga fogja előállítani a működéséhez szükséges energiát.

Ugyan a reptér privát üzemeltetésű, bárki használhatja majd: hobbisták, cégek, hatóságok is.

Rendszámot is kapnak

A bejelentés azután történt, hogy az FAA elrendelte a drónok regisztrálási kötelezettségét, február 19-től már csak rendszámmal lehet reptetni robotkoptereket az Egyesült Államokban. Minden, 0,25 és 23 kilogram közötti súlyú drónt kötelező lesz regisztrálni.

Aki pedig nem teszi, az akár 27,5 ezer dolláros, azaz nyolcmillió forintos büntetésre is számíthat.