A Google akarja uralni a VR-videók piacát

2016.01.14. 08:01

Magasabb fokozatra kapcsol a Google: a Cardboard sikere után megalapozza helyét a VR-ban, és saját részleget szentel a virtuális valóságnak.

Virtuális valóság (VR) termékek fejlesztésével foglalkozó, új részleget alapít a Google. A divízió vezetője a Google korábbi termékfejlesztési vezetője, Clay Bavor lesz, aki számos meghatározó Google terméken dolgozott - többek közt a Gmail, a Drive, a Docs alkalmazásokon, és a Cardboard VR-eszközön is.

Ugyan a Google Cardboard 2014-es indulása óta rendkívül pozitív kritikákat kapott, a Google meglehetősen szerény kínálattal rendelkezik a virtuális valóság terén a többi céghez képest.

A cég valószínűleg azért erősít VR-ban is,mert szeretné megtartani vezető pozícióját az online videók terén.

Míg a HTC Vive és az Oculus Rift a játékosokat célozza meg, a Google a videós piacon tarolna.

A Google Cardboardba elég belehelyezni a mobilunkat, hogy a VR-élményt átélhessükForrás: AFP/Thomas Samson

Erre utal az is, hogy a YouTube a CES kütyüexpón bejelentette: egy új VR-kamerán dolgozik a GoPróval. A videómegosztó még több 360 fokos tartalmat szeretne, a GoPro pedig olyan módon lesz segítségére ebben, hogy egy szélesebb körben megfizethető, 360 fokos kamerát dob a piacra.

Ennél több konkrétumot nem árult el, se a termék nevét, vagy lehetséges árát.

Mintha valós lenne

Hosszútávon a Magic Leap lehet a cég másik VR-reménysége, ám ez még messze van attól, hogy fogyasztói verziót kapjon. A felület lényege, hogy egy számítógép alkotta, háromdimenziós képet vetítenének ki a felhasználó retinájára, így gyakorlatilag az azt a látszatot kelti, mintha valóságos lenne.

Az amerikai céget a techóriások 2014-ben több mint 540 millió dolláros befektetéssel támogatták terve megvalósításában.

még több vr