Már keresi új embereit a Yahoo

2016.01.13. 14:00

Folytatódik a Yahoo átstrukturálása. Miután szárnyra kapott a híresztelés, hogy ismét brutális leépítés lesz a cégnél, majdnem száz új pozíciót is meghirdettek.

Közel 100 állást hirdetett meg a Yahoo, ami arra utal, hogy a cég folytatja a mélyreható átszervezést. Nemrég brutális leépítésről szóltak a hírek: a belsős források szerint az alkalmazottak tíz százalékát elbocsátják a cégtől, ami több mint ezer embert érint. 

Az év első két hetében azonban 84 pozíciót hirdetett meg a cég, többek közt tartalomfejlesztés, hirdetés, adatelemzés területeken. Ezek javarészt mérnöki és fejlesztői állások, de sok kapcsolódik a tartalomfejlesztéshez is.

A Yahoo karrieroldala szerint a cég agresszívabb tartalomfejlesztési stratégiát szeretne folytatni a jövőben, ezért keresi a közösségi média részleg új fejét is.

A cég felett összecsaptak a hullámok az utóbbi időbenForrás: AFP/Justin Sullivan

Tíz pozíció a keresőhöz kapcsolódik, amire Marissa Mayer nagy hangsúlyt fektet, hogy a termék versenyképes maradhasson a Google-lel szemben. A részvényesek azonban azt indítványozzák, hogy a cég inkább adja azt el, és ne fektessenek ezen területbe többet. 

Az elmúlt hónapokban pattanásig feszült a cég és részvényeseinek kapcsolata, nagy a nyomás a költségcsökkentés miatt. Egy befektető szerint az lenne az optimális, ha csak háromezren dolgoznának a Yahoonál, mások pedig már Marissa Mayert is eltüntetnék az elnöki székből.

A vezérigazgató három és fél éve nyerte el a pozíciót, mégsem tudta növekedési pályára állítani a céget. A Yahoo ugyan több kisebb vállalatot is felvásárolt időközben, piaci értéke stagnál. 

még több yahoo