Öt és fél órát bír majd a HoloLens

microsoft hololens játék game
Vágólapra másolva!
Végre kiderült pár dolog a várva várt HoloLensről: az AR-headset vezeték nélküli lesz, beépített akkumulátora pedig körülbelül öt és fél órán át bírja majd a gyűrődést.
Vágólapra másolva!

A Microsoft már több ízben is mesélt arról, hogy mi mindenre lesz képes a HoloLens nevű kiterjesztettvalóság (AR)-szemüvege, ám a legalapvetőbb részletekkel kapcsolatban meglehetősen szűkszavú. Egyelőre azt sem tudni, hogy milyen specifikáció lesz az eszközben, és hogy mikor, milyen áron lesz kapható.

Pár dolgot végre megosztott nemrég a cég: a HoloLens körülbelül öt és fél órát bír majd egy töltéssel, intenzív használat esetén ez két és fél órás üzemidőt jelenthet csak.

Azt már tudjuk, hogy sok mindenre lesz jó, csak éppen azt nem, hogy mi van benne Forrás: Microsoft

A januárban leleplezett headset vezeték nélküli lesz, és beépített akkumulátorral rendelkezik majd. Wi-Fi- és Bluetooth-támogatást kap, ennek köszönhetően

a felhasználók akár egymáshoz kapcsolódva játszhatnak

a laptopjukon vagy okostelefonjukon keresztül. Vezetékes változat nem szerepelt a cég tervei közt.

Az univerzális Windows 10-appok közvetlenül futtathatók lesznek az eszközön, és akár egyszerre több felhasználó is nézheti ugyanazt az elemet internetes kapcsolattal.

Az még mindig nem derült ki, hogy mikortól lesznek kaphatók az üzleti ügyfeleknek és fogyasztóknak szánt változatok. A fejlesztő kiteket az első negyedévben postázzák majd 3000 dolláros (körülbelül 900 ezer forint) áron.