Egy texasi cég szerint három, Amerikában bejegyzett szabadalmát is megsértette az Apple Siri. Nem ez az első alkalom, hogy a virtuális asszisztens miatt perlik az Apple-t.

Panaszt nyújtott be arról a texasi Dot 23 Technologies, hogy az Apple Siri nevű virtuális asszisztense három hangfelismeréssel kapcsolatos szabadalmukat is sérti.

A beadott kereset szerint három, Amerikában bejegyzett szabadalmat sértett meg az Apple, melyeket 2002 és 2007 között jegyzett be sajátjaként Byard G. Nilsson.

Ebből kettő a hangvezérelt tárcsázáshoz használt programhoz fűződik, amely képes felismerni és feldolgozni a kimondott alfanumerikus karaktereket. A harmadik földrajzi helyekhez kapcsolódó ajánlásokat sérti meg.

Nem először panaszkodnak a SirireForrás: AFP/Mandy Cheng

 A cég kártérítést követel, bírót még nem jelöltek ki az ügyhöz.

Kínában vesztett

Nem ez az első eset, hogy a Siri miatt perlik az almás céget. 2013-ban egy kínai cég állította azt, hogy a Sirihez hasonlító Xiaoi programot már 2004-ben szabadalmaztatták az országban, az Apple pedig 2007-ben kezdte csak meg az asszisztens fejlesztését. Egy évvel később a felperes javára döntött a bíróság.