Véget ért a Spotify videószolgáltatásának tesztidőszaka, a héten négy országban élesedik a funkció.

A Spotify tavaly májusban jelentette be, hogy elindítja videós szolgáltatását az appon belül, és a zenék mellett videókkal is bővíti kínálatát. A tesztidőszak lezárult, a héten Androidon élesedik a funkció egy frissítéssel, iOS-re pedig jövő hét végefelé érkezik - bár eleinte csak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban, és Svédországban.

Jönnek a videoklipek isForrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Sokkal többet azonban most sem árult el a cég, mint amit már a bejelentéskor is tudni lehetett. A videós tartalmakról sem tudni biztosan, hogy videoklipek, vagy akár komplett sorozatrészek is lesznek, csak a partnerek nevét jelentették be.Többek közt a BBC, Comedy Central, ESPN, és MTV tartalomgyártókkal is megegyezett a cég.

Semmi reklám

A Spotify legfőbb kihívása eleinte az lesz, hogy az elsősorban zenei tartalomra kíváncsi felhasználókat rászoktassa a videónézésre is. A legnagyobb meglepetés a bejelentéssel kapcsolatban az, hogy ezért a freemium model előnyeit is leváltja: az ingyenes videók közt most nem lesznek a felhasználókat zavaró reklámok.