Kivételezik az amerikai katonákkal a Netflix

2016.01.28. 08:02

Az előfizetők egyáltalán nem fogadták kitörő lelkesedéssel a Netflix VPN-ellenes szigorítását, többek közt az amerikai katonák sem. A szolgáltató azonban úgy döntött, esetükben kivételt tesz.

A Netflix nemrég jelentette be, hogy szigorúbban veszik a VPN-szolgáltatások (virtuális magánhálózat) szűrését, és az előfizetők valóban csak annak az országnak a tartalmait érhetik el a jövőben, ahol élnek.

A bejelentést egyáltalán nem övezte kitörő lelkesedés: sok amerikai katona panaszkodott arra, hogy sok időt töltenek külföldi országokban, ők szintén csak VPN-nel tudták eddig kijátszani a régiós korlátozást.

Hazájuktól távol is nézhetik kedvenc sorozataikatForrás: AFP/Adek Berry

A Netflix azonban közölte, kivételt tesz velük, és biztosítja számukra a hazájukban elérhető teljes kínálatot, bárhol is töltsék szolgálatukat. Arról egyelőre nem esett szó, hogy mi a helyzet a külföldön dolgozó vendégmunkásokkal, vagy más országok katonáival.

Leszámolnak a trükközőkkel

A Netflix nemrég jelentette be, hogy elkezdi a virtuális magánhálózat (VPN) szolgáltatásokkal filmezők kiszűrését. Eddig is köztudott, ám kimondatlan tény volt, hogy hazánkban is sokan játszották ki ezzel a módszerrel a streaming szolgáltatást, míg az nem vált elérhetővé Magyarországon.

Úgy néz ki, hogy nem vicceltek: több felhasználó is észlelte, hogy nem engedi számukra a rendszer más ország tartalmainak nézését. Ausztráliában is több, hamis IP-ről bejelentkező előfizető hibaüzenetbe ütközött, amely arra szólítja fel őket, hogy saját címükkel próbálják újra a bejelentkezést.

még több netflix