A Sony legújabb flashmeghajtója ledönti az eszközök közti korlátokat. Segítségével könnyen tudja mozgatni fotóit és videóit a különböző mobilok, laptopok és PC-k közt.

Fényképek, zenék, videók tárolására fejlesztette ki legújabb adathordozóját a Sony, a kompakt kis eszközzel akár 64 gigabájt adatot is magunkkal vihetünk utazás közben.

A "CA1" névre keresztelt flashmeghajtó különlegessége, hogy két csatlakozója is van: a legújabb USB Type-C mellett szokványos, A-típusú portot is kapott.

Ennek köszönhetően könnyen lehet adatokat mozgatni a különböző készülékeken: az USB Type-C porttal rendelkező Macbookok, okostelefonok, táblagépek, és a hagyományos csatlakozóval felszerelt PC-k és laptopok közt.

Akár 64 gigabájtot is elbírForrás: Sony

A modern, szupergyors USB 3.1 szabványnak köszönhetően az eszköz másodpercenként 130 megabájtos olvasási sebességre képes.

Kapható 16, 32, és 64 gigabájtos változatban is.

Az USB-C

Az USB Type-C előnye a korábbi csatlakozókkal szemben, hogy nagyobb sávszélességre és jobb teljesítményre képes, illetve nem lehet rosszul bedugni a kábelt a portba.

A szabványt az Apple használta a tavaly bemutatott MacBooknál, majd egyebek közt a Google, és az Intel is bejelentette, hogy teljes vállszélességgel kiáll mellette. A HP is USB-C-s gépet mutatott be, már csak idő kérdése, hogy a többi nagy gyártó is kövesse a példát.