Egy percre megvette a Google-t, mégis alulfizették

2016.01.29. 16:37

Mindössze egy percre vette meg a google.com domaint Sanmay Ved. A techóriás olcsón megúszta a balesetet.

Bár nem könnyű hangzatos és népszerű ".com" végződésű domainnevekhez hozzájutni, Sanmay Vednek mégis sikerült megvennie tavaly a google.com oldalt - mindössze 12 dollárért.

Az eset természetesen egy hiba volt, melynek keretében a Google Domains elérhető webcímek listáján jelent meg a google.com is. Ekkor csapott le a fiatalember, aki még SMS-t is kapott a tranzakcióról, majd további értesítést a tulajdonosváltásról, azaz a vásárlás sikeres volt.

Persze egy perccel később már arról értesítette a Google, hogy a tranzakciót visszavonták - ehhez joga volt, hiszen a vásárlás a Google Domains rendszerén keresztül történt.

Jótékony célra ment a pénz

Már akkor pedzegették, hogy Vednek fizetett a Google, de azt nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyit. Most azonban kiderült, hogy a férfi 6006,13 dollárt, azaz kicsit több mint 1,72 millió forintot kapott.

A Business Insider úgy tudja, Ved jótékony célra fordította a pénzt, ezt meghallva pedig a Google megduplázta az összeget.

Potom 12 dollárért vette meg a google.com oldaltForrás: AFP/Eva Hambach

A cég tavaly több mint 2 millió dollárt fizetett ki olyan hackereknek, felhasználóknak, akik felfedeztek egy biztonsági rést vagy sérülékenységet, és ezt jelentették is a Google-nek. Ezen program keretében fizették ki a domaint vásárló férfit is.

Előzmény: