Munkamániás zsarnok volt a fiatal Bill Gates

Bill Gates a Microsoft alapítója, egy New York-i konferencián
Vágólapra másolva!
Gyereknek problémás, fiatal felnőttként pedig munkamániás volt Bill Gates. 
Vágólapra másolva!

Számos titkot árult el múltjáról Bill Gates a BBC Desert Island Discs műsorában. A 60 éves milliárdos beismerte, hogy húszas évei elején megrögzött munkamániás és keménykezű vezető volt. A dolgozók rendszámtábláit fejből tudta, így ellenőrizte azt, hogy ki mikor érkezett, és hagyta el az irodát.

Bár ma már emberbaráti vezetőnek tartják, aki aktívan jótékonykodik, karrierje elején ez korántsem volt rá jellemző. Fiatal munkamániásként hétvégente is rendszeresen dolgozott, és amíg nem találkozott feleségével, addig nem ment szabadságra egyszer sem.

Bill Gates nagyon komolyan vette a munkát Forrás: AFP/Mehdi Taamallah

Az alkalmazottakkal is szigorú volt, a Microsoft kezdeti éveiben rendszeresen figyelte őket. Mindenki rendszámtábláját megjegyezte, és folyamatosan figyelte a parkolót. Így ellenőrizte azt, hogy ki mikor jött és ment el.

Gyerekként problémás volt

Először beszélt arról is, hogy szülei 12 éves korában pszichológushoz járatták viselkedése miatt.„Meglehetősen bomlasztó személyiség voltam. Már korán megkérdőjeleztem a szabályaik értelmét, ezért folyamatos volt köztünk a feszültség.”

Ennek ellenére szülei voltak azok, akik megtanították neki a társadalmi felelősségvállalás fontosságát. Édesapja sikeres ügyvéd, édesanyja pedig tanár volt. Az ő példájukat látva fiatalon úgy tartotta, hogy felnőttként ő is ügyvéd vagy tudós lesz, aki nehéz problémákon dolgozik majd.