A YouTube már azon dolgozik, hogy a 360 fokos élő közvetítéseket is támogassa a videómegosztó platform. Ezzel hatalmasat lépne előre, de előtte a megfelelő technológiát ki kell fejleszteni hozzá.

Ugyan sok tech cég még csak most kapcsolódik be az élő közvetítésbe (lásd, Facebook), a YouTube máris óriási lépéselőnyre szeretne szert tenni. A BuzzFeed News szerint a cég nemrég egy kameragyártóval tárgyalt arról, hogy a videómegosztón 360 fokos videókat lehessen élőben közvetíteni.

A cég nem kommentálta a híreket.

A 360 fokos videók közvetítéséhez természetesen előtte megfelelő eszközre lenne szükség, ám napjaink 360 fokos kamerái vagy nagyon drágák, vagy nem az igaziak. A videó kimenet rendszerint alacsony minőségű, és korántsem alkalmas a videók élő streamelésére.

Egy nap talán élő videókat nézünk rajtaForrás: Origo

A kamerák úgy állítják elő a képet, hogy több videófelvételt is készítenek egy időben, ezekből illesztik össze a végeredményt. Ez megteszi akkor, ha egy videót később akarunk megvágni és feltölteni, de élő közvetítéshez másféle feldolgozás kellene.

A cég tavaly márciusban kezdte támogatni ezt az interaktív formátumot, hat hónappal azelőtt, hogy a Facebook hozzáadta a 360 fokos videókat a hírfolyamhoz. Júniusban bejelentették a Google Cardboard-támogatást is, amivel a 360 fokos videók már virtuális sisakban is élvezhetőek. Az élő közvetítés a következő nagy dobás lehet.