Futurisztikus könyveket készít a Google

2016.02.04. 11:04

A régi lapozgatós könyvekhez hasonló, ám azoknál jóval modernebb kiadványokkal szeretné feltölteni könyvesáruházát a Google. A történetek a mobilok képességeit használják ki, az interaktív funkciók az olvasás részeivé válnak.

Különleges könyvekkel kísérletezik a Google Australia kreatív labor: megnyitották az Editions at Play könyvesboltot, ahonnan interaktív e-könyveket lehet vásárolni. A "kinyomtathatatlan", kifejezetten mobileszközökre írt történetek a telefonok, táblagépek, és az internet kínálta lehetőségeket építik be a történetmesélésbe.

 

A történeteket interaktív elemekkel dúsítottákForrás: Google

Jelenleg két könyvet lehet ilyen formában megnézni: a Reif Larsen’s Entrances & Exits című történet felgöngyölítéséhez a Google Street View-t kell megnyitni.

A Truth About Cats&Dogsban pedig a két főszereplő karakter nézetei közt lehet váltani, közben pedig jegyzetelni kell a rejtélyek megoldásához. Sok esetben egy minijátékot is játszhatunk az élmény részeként, ezek mind a mesélés részét képezik.

Az interaktív könyvek ötlete egyáltalán nem új, a Google Editions azonban egy valódi platformmá szeretne nőni, ami az alkotókat interaktív könyvek készítésére sarkallja. Áprilisban még két másik történet lesz megvásárolható, de a fejlesztő bárki javaslatát szívesen fogadja azzal kapcsolatban, hogy milyen kalandokat szeretnének még látni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK