Sorozatban gyilkolt az új USB-kábel

2016.02.05. 14:43

Szakszerűtlenül tervezett USB Type-C végzett a Google mérnök Chromebookjával. A kábel mindent kinyírt, amire rádugták. 

Valódi orvgyilkosként viselkedett az USB Type-C csatlakozó, amit a Google mérnöke tesztelt szúrópróbaszerűen a szabadidejében. Benson Leung az Amazonon vásárolható USB Type-C kábeleket vizsgálta be, hogy megfelelnek-e a szabványnak, majd a webshopon értékelte őket a vásárlói visszajelzések között. 

A Chromebookkal rögtön végzettForrás: Google

A teszt során egy olyan csatlakozóba botlott, ami minden eszközt megölt, amire rádugták. A Surjtech 3M USB A-to-C típusú kábelben az áramellátó vezetékek kiosztása teljesen rossz volt, ezért kisült a gép aljzata, a laptop használhatatlanná vált. 

A gyártó ráadásul azokat a drótokat is kispórolta, amik kellettek volna az USB 3.1-es adatátviteli sebesség biztosításához. Ez az eszköz egy totális katasztrófa. Három készülékembe került, hogy ezt bizonyítsam" – írta értékelésében. A mérnök egy Chromebook Pixel 2015-öt és két USB-analizátort áldozott fel a teszt során. 

A kábelt azóta eltávolították a webshopból, de ha mi magunk szeretnénk innen rendelni hasonló eszközt, érdemes keresni Leung nevét az értékelések között. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK