Sosem alszik el az új LG telefon kijelzője

lg g5 always on
Vágólapra másolva!
Különleges funkciót kap az új LG csúcsmobil: a G5 kijelzőjén néhány információt akkor is mindig láthatunk, ha elalszik a képernyő.
Vágólapra másolva!

Közeledik a Mobil Világkongresszus (MWC), az okostelefon gyártók pedig elkezdték szivárogtatni az érdekességeket. A rendezvényen az LG is bemutatja legújabb csúcsmobilját, amiről most Facebookon tett közzé egy gifet. A mozgóképen az LG G5 kijelzője látható, és az Always On funkció működése.

A kijelzőn akkor is látható marad az idő, dátum és egyes értesítések, ha a képernyő elalszik.

A források szerint a készülék már OLED kijelzőt fog kapni, az eddig használt LCD panelek helyett.

Ezek mindig látszanak majd Forrás: Facebook

Eddig is szerették, ha látszik

A funkció nem teljesen új, még magának az LG-nek sem. A tavalyi LG V10 modell egy vékony másodlagos kijelzőt kapott, ami külön tudta kezelni az idő, a töltöttségi szint, és az értesítések megjelenítését. Így a kijelző többi részétől elkülönülve független információforrásként üzemel.

Hasonlóan működik a Samsung Galaxy S6 Edge oldalsó, ívelt széle is. Bár szorosan a képernyő részét képezi, a gyártói szoftver képes rá, hogy egyénileg kezelje, és mondjuk speciális beállításokat jelenítsen meg rajta.

Az LG G5 ezt egy kijelzőn tudja majd megtenni.

A bennfentesek szerint a mobil Snapdragon 820 chipre fog épülni, és dizájn terén jelentős változásokat eszközöl a cég. Valószínűleg elhagyja a levehető hátlapot, az akkumulátort ki kell majd pattintani a már teljesen fémből készült, egybeépített házból. A készülék dupla hátlapi kamerát kaphat.

Az LG G5-öt február 21-én, vasárnap leplezik le Barcelonában.

A MWC mobilexpón kinn lesz az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik majd. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!