A tajvani földrengés az Apple-t is megrázta

2016.02.16. 15:11

Csúszhat az iPhone 7 megjelenése. Az Apple új telefonjába a processzort egy tajvani cég gyártja. A földrengés pedig a becsültnél is nagyobb károkat okozott.

A becsültnél nagyobb károkat okozott a tajvani földrengés. A természeti katasztrófa az egyik helyi óriáscég, a TSMC gyárait is sújtotta.

Több forrás is állítja, ezzel a chipgyártóval kötött exkluzív szerződést az Apple, hogy kizárólagos beszállítóként legyártja az idén megjelenő iPhone 7 és 7 Plus okostelefonokba az A10-es processzort. Ugyanis a TSMC gyártotta az iPhone 6s és 6s Plus A9-es lapkáit is.

Épültek dőltek össze a földrengésbenForrás: AFP/Sam Yeh

A 6,4-es erősségű tajvani földrengésben 37-en vesztették életüket, de még több mint 110 ember lehet a romok alatt. Aznap úgy becsülte a TSMC, hogy a katasztrófa hatására egy százalékkal csökkenhet az éves szállítmány mennyisége. Most azonban úgy tűnik, sokkal nagyobb a kár, és ennél is kevesebb lapkát tudnak idén határidőre leszállítani.

Emiatt a vélhetően ősszel megjelenő új iPhone-okból is kevesebb készülhet el. Több külföldi hírportál is úgy véli, ez a megjelenés késleltetéséhez is vezethet.

Az új iPhone-ról: