Bármilyen készüléken használhatjuk majd a telefonszámunkat az Immmr szolgáltatással, legyen az PC, táblagép vagy egy másik mobil. Még SIM-kártya se kell hozzá.

Rendkívül érdekes szolgáltatást jelentett be Barcelonában, a Mobil Világkongresszuson (MWC) a Deutsche Telekom. A német telekommunikációs cég Immmr nevű csevegője egy olyan készülék- és hálózatfüggetlen alkalmazás lesz, amivel a telefonszámunkra érkező hívásokat, üzeneteket, chatbeszélgetést bármilyen készüléken tudjuk fogadni - olyan lesz, akár a Whatsapp.

A telefonszámunkat PC-n, táblagépen, bármilyen más telefonon is használhatjuk majdForrás: Deutsche Telekom

Az Immmr a telefonszámunkat virtuális számként kezeli, az arra érkező hívások, üzenetek, kapcsolatok pedig mind a szolgáltatás felhőjében tárolódnak.

Így többé nem leszünk se a telefonunkhoz, se a SIM-kártyához kötve - a készülékünk nélkül is megnézhetjük, hogy hívtak-e minket, vagy küldtek-e SMS-t.

A szolgáltatás 2016 második felében indul, a mobilalkalmazás ingyen letölthető lesz az App Store és Google Play áruházakból, és lesz böngészős felület is. Már több európai országban tesztelik.