Projektoros mobillal támad Amerika

akyumen mwc 2016
Kivetíti a mesét
Vágólapra másolva!
A világ legvékonyabb projektorával mutatkozott be az Akyumen a Mobil Világkongresszuson. A vaskos mobilt, és a táblagépet oktatási célokra, illetve szórakoztatásra szánják. Akár egy dokumentumfilm, akár a mese a falra vetíthető vele.
Vágólapra másolva!

A Falcon projektoros tablettel, és a Hawk projektoros mobillal érkezett az Akyumen a Mobil Világkongresszusra (MWC). Ez egy hasonló fejlesztés, mint a Lenovo Yoga táblagépe, aminek a csatlakozójába építettek be egy projektort.

Kivetíti a mesét Forrás: Origo

A telefont csak le kell tenni egy sík felületre, s a készülék tetején lévő lencse kivetíti elénk a képet. Az oldalán található egy finomhangoló, amellyel a fókuszt állíthatjuk, hogy mindig éles legyen a kép.

A készülékeket mind oktatási célra, mind szórakoztatásra szánja az amerikai cég. A tervek szerint a második negyedévben kerülnek forgalomba. Az árat még nem tudni.

A falra vetíti a képet Forrás: Origo

A Hawk Prime ugyan a legvékonyabb projektor, de

nagyon is vastag androidos okostelefon.

Nyolcmagos processzort, 4 gigabájt memóriát, és 300 gigabájt (!) belső tárhelyet kapott, illetve egy 45+ lumen 2K-projektort.

A helyszínen demózott Hawk Dimension a nagytestvér: tízmagos processzorral, 8 gigabájt memóriával, és egy 4K-s projektorral felturbózva.

Mobilnak elég vaskos, projektor elég vékony Forrás: Origo

A Falcon táblagépek

Windows 10 operációs rendszert futtatnak,

Intel processzort kaptak, és 4 gigabájt memóriát. Az oktatási célra szánt változat (EDU) 200 gigabájt tárhelyet kapott, és 40+ lumen projektort, míg a szórakoztató verzió (M) 300 gigabájtos adattárolót, 45+ lumen projektort, s megadták annak a lehetőségét, hogy átváltsunk Windows 10 és Android között.

A Falcon projektoros tablet Forrás: Akyumen

Az amerikai cég célja, hogy az iskolákat ellepjék projektoros kütyüikkel. Kérdés, hogy milyen áron adják majd eszközeiket: ha elég olcsó, okostábla és más tabletek helyett talán több oktatási intézmény is rájuk teszi le a voksát.