Alig két évvel ezelőtt indult, máris világsiker a Telegram csevegőapp, a terrorista-botrány ellenére.

Elérte a havi százmillió aktív felhasználót a Telegram csevegőapp - jelentette be a cég a Mobil Világkongresszuson. Az alkalmazás két és fél évvel ezelőtt indult el, 2014 decemberében pedig már 50 millió felhasználója volt, akik naponta összesen egymilliárd üzenetet küldtek.

Alig több mint egy év alatt a felhasználók száma duplájára nőtt,a készítők állítása szerint naponta újabb háromszázötvenezer új tag regisztrál.

Az egyedi titkosított rendszert használó alkalmazásban már naponta 15 milliárd üzenetet küldenek.A konkurens Facebook Messengernek havi 800 millió, a WhatsAppnak pedig 1 milliárd felhasználója van.

Egyre népszerűbb a TelegramForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Armin Weigel

A Terroristák erre szavaznak

Nemcsak a hétköznapi felhasználóknak, de az Iszlám Állam terroristáinak is nagyon tetszik a titkosított rendszer. Novemberben óriási botrányt kavart, mikor kiderült, hogy a Telegram vezetősége már hónapokkal a párizsi támadások előtt is tudott arról, hogy terroristák használják a csevegőt. 

Az esettől függetlenül a cégnél úgy hiszik, hogy a privát kommunikációhoz való jog a legfontosabb, így nem terveznek kiskapukat ültetni a titkosított rendszerbe. Azóta több mint hetven, az Iszlám Állammal összeköthető csatornát lőttek le. 

A MWC mobilexpón kinn van az Origo tudósítója, aki a legfrissebb hírekkel jelentkezik majd. Kövesse Facebook-oldalunkat, hogy ne maradjon le semmiről!