A Picasa után újabb szolgáltatását szünteti meg a Google, a Compare-t is feleslegesnek találja.

Kevesebb mint egy év működés után megszünteti Compare nevű szolgáltatását a Google. A felület március 23-tól nem lesz elérhető – tájékoztatta partnereit levélben a Google.

Az ár-összehasonlító rendszer gépjármű biztosításokat, bankkártya-szolgáltatásokat, és más pénzügyi termékeket hasonlított össze az érdeklődők számára. A Google keresőmotorja az ajánlásokhoz alapos elemzéseket készített a biztosítási szolgáltatások kockázatairól, árairól, és más jellemzőiről.

Újabb Google-szolgáltatás szűnik megForrás: Google

A rendszer lényege az volt, hogy a partnerek helyet vásárolhattak a Google-től, hogy megjelenhessenek a felületen. Ez számukra forgalomnövekedést jelentett, a keresőóriás pedig jutalékot kapott minden megkötött szerződés után. A Compare csak az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban működött, részben ez a korlátozás is okozhatta sikertelenségét.

A Google leveléből kiderül, hogy ugyan sok felhasználót sikerült a partnerekhez terelni a platformon keresztül, bevételek terén nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A keresőóriás helyette sokkal jobban fókuszál majd az AdWords hirdetési platformra, és új megoldások után néz a hirdetési piacon.

A Google úgy látszik, aktívan összpontosítja erőforrásait, hogy megújítsa a szolgáltatásait. Pár hete a népszerű Picasa nevű asztali képszerkesztő és tároló szolgáltatásának kivezetését jelentette be. A cég helyette a Google Fotókra való átállást szorgalmazza, és annak fejlesztésére összpontosít majd.