Eltüntették a térképről a Csalási Irodát

nemzeti valasztasi csalasi
Meghekkelték a térképet
Vágólapra másolva!
Furcsa dologra lettek figyelmesek szerda este az internetezők, amikor a Nemzeti Választási Irodát keresték a Google Térképek rendszerében. Helyette a Nemzeti Választási Csalási Irodát találták, valaki átírta az épület nevét. Mára eltűnt a pluszjelző.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen netező írta át a Nemzeti Választási Iroda nevét a Google Térképek rendszerében. A keddi népszavazási botrány után az Alkotmány utcában található épület neve a „csalási” jelzővel bővült, így az érdeklődők

a Nemzeti Választási Csalási Irodára

találtak rá a térképszolgáltatásban szerda este. Csütörtök reggelre már eltűnt a jelző.

Meghekkelték a térképet Forrás: Origo

A dolog érdekessége, hogy a Google Map Maker térképszerkesztő tavaly nyáron új rendszert és szigorúbb szabályokat kapott. A frissítés előtt bárki hozzáadhatott vagy szerkeszthetett objektumokat a Google térképein, akár épületeket, boltokat, üzleteket, utcákat, folyókat.

Az augusztus óta működő szigorított rendszer lényege, hogy minden országban regionális vezetők moderálják a többi szerkesztő által javasolt módosításokat,

így azoknak át kell menniük egy szűrőn,

mielőtt élesen kikerülnek a Google Térkép felületére. Ez alapján valószínűleg az irodát érintő szerkesztést is jóvá kellett hagyni.

Többször is viccelődtek

A szolgáltatást azért kellett újragondolni, mert egyre többen találták jó viccnek, hogy mindenféle oda nem illő dolgokat rajzoljanak a Google Térképre. Tavasszal Pakisztánban tűnt fel egy Apple-logót levizelő Android-baba, korábban pedig így került egy Edward's Snow Den nevű kis bolt a Fehér Ház területére.