Odacsap a Microsoft a hackereknek

2016.03.02. 16:42

Egy vírusirtóban egyesítené fejlesztéseit a Microsoft, hogy a szoftver minden eddiginél hatékonyabban szűrhesse ki a számítógép gyanús műveleteit.

Erősít az üzleti ügyfelek védelmén a Microsoft, méghozzá gépi tanulással – jelentette be a cég blogján. A Windows Defender nevű vírusirtót fejleszti tovább, ez lesz a Windows Defender Advanced Threat Protection (WDATP).

A szoftver nem különálló fájlokat vizsgál át, hogy megtalálja a vírusokat, hanem teljes egészként elemzi a rendszer viselkedését. Profilt készít a számítógép használatáról, ez alapján ismeri fel majd a gyanús műveleteket.

A Windows 10 lesz az eddigi legbiztonságosabb Windows - ígéri a cégForrás: Microsoft

Számos Microsoft-technológiát egyesít majd: a Windows 10-be épített felhőalapú elemzést, a viselkedésérzékelőket, és a Microsoft intelligens gráfokat is. Ha gyanús tevékenységet észlel, arról rögtön értesíti a rendszergazdát. 

A Microsoft ezen felül egy globális, felhőalapú adatbázist is épít majd, amelyben a korábbi hekkertámadások során érintett többmillió gyanús fájlt, és viselkedést gyűjtenek egybe.

A módszerrel a kifinomult módokon támadó hekkereket lehetetlenítenék el, akik a nulladik napi sebezhetőségeket használják ki, és a pszichológiai manipulációt is bevetik.

A szolgáltatás az év későbbi felében lesz választható cégek számára, ám ha beválik, akár a hétköznapi felhasználókhoz is eljuthat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK