Figyelmeztet az iPhone, ha figyel a főnök

iphone 6s kína címlapi kép
A customer uses her new smartphone during the release of the iPhone 6s at an Apple store in Shanghai on September 25, 2015. Apple launched the new iPhone 6s and iPhone 6s Plus on September 25 featuring 3D touch screen technology. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
Az iOS 9.3 operációs rendszer egyik újdonsága az lesz, hogy jól látható helyen értesíti a felhasználót: a főnök megfigyeli a céges telefont, ezért érdemes azt körültekintően használni.
Vágólapra másolva!

Egy Reddit fórumozó szúrta ki, hogy az iOS 9.3 operációs rendszer bétája különleges funkciót kapott: értesíti a felhasználókat arról, hogy munkáltatójuk megfigyeli iPhone-jukat. A zárolási képernyőn jól látható helyen jelenik meg a felirat:

Az értesítés a telefon beállításai közt is látható a készülék információinál.

A felhasználó jobb ha tud róla: céges telefonon nincs titok Forrás: Reddit

A cégek az Apple Device Enrollment Program szolgáltatásával ugyanis megfigyelhetik a szervezet céges telefonjait. A program része a Mobile Device Management (MDM) funkció is, amivel a munkáltató frissítheti, kezelheti és megfigyelheti a készüléket - többek közt azt is látja, hogy milyen weboldalakon járt a dolgozó.

Az értesítés ugyan nem segít abban, hogy a dolgozó adatvédelmét növelhesse, inkább csak figyelmeztetés azoknak, akik nem számítanak arra, hogy megfigyeli a telefont a munkáltató. Így tudatosabban kezelhetik az eszközt.