Figyelmeztet az iPhone, ha figyel a főnök

2016.03.03. 11:55

Az iOS 9.3 operációs rendszer egyik újdonsága az lesz, hogy jól látható helyen értesíti a felhasználót: a főnök megfigyeli a céges telefont, ezért érdemes azt körültekintően használni.

Egy Reddit fórumozó szúrta ki, hogy az iOS 9.3 operációs rendszer bétája különleges funkciót kapott: értesíti a felhasználókat arról, hogy munkáltatójuk megfigyeli iPhone-jukat. A zárolási képernyőn jól látható helyen jelenik meg a felirat: Ezt az iPhone-t felügyeli a szervezeted”.

Az értesítés a telefon beállításai közt is látható a készülék információinál.

A felhasználó jobb ha tud róla: céges telefonon nincs titokForrás: Reddit

A cégek az Apple Device Enrollment Program szolgáltatásával ugyanis megfigyelhetik a szervezet céges telefonjait. A program része a Mobile Device Management (MDM) funkció is, amivel a munkáltató frissítheti, kezelheti és megfigyelheti a készüléket - többek közt azt is látja, hogy milyen weboldalakon járt a dolgozó.

Az értesítés ugyan nem segít abban, hogy a dolgozó adatvédelmét növelhesse, inkább csak figyelmeztetés azoknak, akik nem számítanak arra, hogy megfigyeli a telefont a munkáltató. Így tudatosabban kezelhetik az eszközt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK