Blokkolja a konkurens linkeket a Facebook

telegram és whatsapp
The logos of the short message services Telegram and WhatsApp are displayed on the screen of a smartphone in Straubing, Germany, 25 February 2014. Photo: Armin Weigel/dpa
Vágólapra másolva!
A WhatsApp után újabb szolgáltatásban vezeti be a konkurencia tiltását a Facebook.
Vágólapra másolva!

Letiltja a konkurens közösségi platformokra mutató hivatkozásokat az Instagram. A Facebook tulajdonába tartozó képmegosztó oldalon mostantól

sem a Telegram csevegőalkalmazásra, sem a Snapchatre mutató linkek nem jelennek meg.

A korlátozásra először a TechCrunch magazin figyelt fel, amikor megpróbáltak egy Telegram-linket bemásolni egy profil leírásába.

Az Instagram ráadásul nem az első szolgáltatás, amelyből kizárja konkurenseit a cégóriás: tavaly a szintén hozzájuk tartozó WhatsApp alkalmazásból száműzték a Telegram-hivatkozásokat.

Nem csak a terroristák kedvence

Mark Zuckerberg cége nem véletlenül pucolja ki rendszeréből a terroristák körében is népszerű Telegramot: a csevegőapp a hónapban átlépte a havi százmillió felhasználói számot.

Bár a WhatsApp még mindig jóval több, havi egymilliárd aktív használót tudhat magáénak, az oroszok által pénzelt Telegram látványosan növekszik, így valószínű, hogy a Facebook inkább csírájában szeretné elfojtani a bajt.