Kimondottan az üzleti felhasználókat célozhatja meg ősszel érkező csúcsmobiljával a Samsung. Ugyan még a legújabb S7 se került boltokba, máris egy rugalmas kijelzővel felszerelt, hatodik generációs Note-ról cikkez a sajtó.

Éppen csak bemutatkozott a Samsung Galaxy S7 és S7 edge, a sajtóban már a hatodik generációs Note okostelefonokról cikkeznek.

Forrás: Origo
Mit tud a Note 6?
Kijelző: 6 col körüli, 4K-felbontás. Rugalmas vagy összehajtható. Továbbfejlesztett AMOLED
Processzor: 16 magos Exynos/Snapdragon
Memória: 6 gigabájt
Tárhely: 32/64/128/256 gigabájt
Micro-SD bővíthetőség
Hátlapi kamera: 12 megapixeles
Akkumulátor: 4000 mAh
Operációs rendszer: Android 6.0.1

Most már szinte biztos, hogy valóban erős eszközzel lesz dolgunk. A kiszivárgott hírek szerint a legújabb androidos mobilszoftvert fogja futtatni a Note 6. Mindezt az S7-hez hasonlóan egy Exynos vagy Snapdragon, 16 magos processzor, illetve 6 gigabájtos, szupergyors memória (LPDDR4) és egy óriási, 4000 milliamperórás akkumulátor támogatja.

Nagy videókhoz

A Samsung nemrég jelentette be, hogy az első okostelefonokba szánt, 256 gigabájtos adattárolók gyártása megkezdődött, így vélhetően az új chipek a Note 6-ban debütálnak. Ezzel a 4K-s videók megtekintése és tárolása már nem lesz probléma.

A cég szakemberei hangsúlyozták, a jövő telefonjai az USB 3.0 szabványt is támogatják majd, így egy full-HD felvétel átmásolása másodpercek alatt megtörténik.

A nagy felbontású felvételek tárolása, másolása, megnyitása nem okoz majd gondotForrás: Origo

A készülék az S7-hez hasonlóan víz- és porálló lesz.

A kijelző állítólag egy 5,8-6,2 colos rugalmas felület lesz. Aki nem értené, minek a 4K-felbontás egy ekkora képernyőn, a kiszivárgott hírek szerint egy dokkolót és billentyűzetet is kapunk a Note 6-hoz, amellyel a mobil egy monitorhoz csatlakoztatva - a microsoftos Continuum funkciójához hasonlóan - számítógéppé alakul. Ha minden igaz, Android és Windows 10 között is tudunk majd váltani.

Üzleti felhasználóknak szánják az új Note telefontForrás: Origo

A Note 6 a várakozások szerint 2016 harmadik negyedévében, azaz ősszel mutatkozhat be - az iPhone 7-tel nagyjából egy időben. 

Senki nem lepődik meg azon, hogy a hírek szerint a Samsung Galaxy Note 6 és Note 6 Edge készülékekért mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk: indulóára 300 ezer forint felett lehet majd.