Elindult a szakácsok YouTube-ja

2016.03.11. 08:00

A YouTube társalapítója új vállalkozásba fogott: elkészítette a Nom streaming szolgáltatást, amellyel élőben nézhetjük, hogyan készül el az áhított finomság. Sőt, magunk is indíthatunk főzőműsort.

Sokan járnak fel YouTube-ra azért, hogy megnézhessék, miként készítik el a receptkönyvben olvasottakat a profik. A népszerű videomegosztó egyik társalapítója, Steve Chen valószínűleg pontosan erre gondolt, amikor megalapította a Nom nevezetű weboldalt, ahol élőben nézhetjük a profi szakácsokat.

Ezzel a főképernyővel fogad minket az oldalForrás: Origo

A Nom nem is a YouTube, hanem inkább az élőközvetítő platform, a Twitch mintájára készült. Ugyan az élőadásokat helyezi előtérbe, korábban felvett videókat is feltölthetünk, sőt még gifeket is. 

Az oldalon bárki elindíthatja saját főzőműsorát akár élőben, vagy már rögzített felvételekkel - legyen amatőr, vagy profi. Főleg a gasztrobloggerek számára lehet egy olyan új felület, ahol olvasóikat videós formában is elérhetik.

A platform olyan közösségi funkciókkal is bővül majd később, mint a kérdezz-felelek, ahol a nézők kérdéseket tehetnek fel a szakácsoknak.

Még több Youtube